KÉRDEZZ-

 FELELEK!

GYAKRAN FELMERÜLŐ
KÉRDÉSEK

Egy nyílászárócsere sok kérdést felvet leendő ügyfeleinkben, szeretnénk ezekre részletes válaszokat adni, hogy mindenki világosan láthassa, hogy áll össze egy ilyen beruházás.

HOGYAN ZAJLIK A NYÍLÁSZÁRÓ CSERE?

Miután megkerestek minket és sikerült időpontot egyeztetni a felmérésre, kollégánk kiérkezik a helyszínre. A felmérés többnyire fél órán belül megtörténik ezalatt pedig minden egyéb szükséges információt is megkapnak. Ezt követően azonnal, de legkésőbb a következő munkanapon elkészül az ön személyre szabott árajánlata. Amennyiben az ajánlat elfogadásra kerül elkezdődhet a megrendelési folyamat, amit műanyag ablakoknál 3-4 hét gyártási idő követ. Amint megérkezett telephelyünkre a névre szóló nyílászáró felvesszük a kapcsolatot önökkel a beépítés időpontjának egyeztetése végett. A megbeszélt időpontban 2-3 tapasztalt beépítő szakember érkezik önhöz és gyors, igényes-minőségi munkát végez. Ezzel a munkafolyamat véget ér. Ennyire egyszerű! Várjuk megkeresését.

MIÉRT KELL ENNYI IDŐT VÁRNI?

Mi a termékeinket az EU-ból rendeljük high tech cégektől melyek sok rendelést dolgoznak fel nap mint nap. Nekik is időbe telik mind az információt feldolgozni, mind a gyártást végre hajtani. Emellett a legtöbb gyártónak nincs üveg gyára ezért egy harmadik féltől kell azt beszerezni. Mind ezek mellett még nem is beszéltünk a szállításról.  A legmagasabb minőségi tényezők elérése végett nem szeretünk más kisebb gyáróhoz fordulni, mivel ők lehet gyorsabbak a megrendelések kisebb száma miatt, viszont nincsenek beágyazva a legmodernebb prémium gyártási folyamatokra mint például a v- perfect technology.

MIÉRT RAGASZKODUNK A MAGAS MINŐSÉGŰ TERMÉKEKHEZ?

A kölcsönös elégedettség érdekében ügyfeleinket csak a legjobb minőséggel/minőségben szolgáljuk ki. Ez a mentalitás vezet minket, mivel ha a termék maximálisan megfelel az elvárásnak, a működése hibátlan, a kivitelezés felsőfokú akkor utólag már csak a következő ablak cserénél kell találkoznunk.

MENNYI KOSSZAL JÁR AZ ABLAKCSERE?

A kosz kérdés nagyban függ attól, hogy milyen épületben milyen nyílászárók cseréje, milyen módon történik. Panel épületeben lényegesen kevesebb kosz keletkezik, mint például egy belvárosi lakásnál. Ez az előzőleg beépített nyílszárónak köszönhető, illetve annak állapotának. Mindentől függetlenül érdemes a bútorokat letakarni a padlót karton papírral fedni. Kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb kosszal járjon a munkafolyamat, ügyelünk a rendre. Munkatársunk a helyszíni felmérés során részletes információt ad ügyfelünk tudtára, hogy hogyan tud felkészülni legjobban a beépítésre.

MENNYI IDEIG TART A BEÉPÍTÉS?

A beépítés idejét befolyásolja  az ablakok száma és a hozzá tartozó helyreállítási munkálatok. Javarészt a munkáinkkal 1-2 nap alatt teljesen elkészülünk. Igyekszünk gyors, emellett precíz munkát végezni, ügyfeleink maximális elégedettsége érdekében. Helyszíni felmérés során össze egyeztethető az ügyfél igénye, a helyszíni adottságok melyek alapján kollégánk azonnal tudni fogja, hogy mennyi időre lehet számítani a beépítés során.

MI AZ AZ UTÓJAVÍTÁS?

Utójavítás, teljes helyre állítás általában kétféle módon történik.

 

-műanyag takaró lécekkel oldható meg a purhabbal kitöltött beépítési hézag eltüntetése. Ez abban az esetben oldható meg, ha a kicserélt nyílászáró szélessége nem haladja meg az új profil szélességét vagy ha az ablakot a már meglévő régi tokba ültetve építjük be. Panel épületek esetén, valamint tokba épített nyílászáróknál szokványos utójavítás.

 

-kőműves utójavítási munka, melyet a legsűrűbben a belvárosi lakásokban találhatunk, ahol duplázott ablak szárnyak vannak. Itt általában a régi tok akár 20 cm-rel is szélesebb lehet az újnál, így az ott keletkezett lyukakat hungarocellel pótoljuk purhabbal kitöltjük gipszkartonnal eltakarjuk és a végén gipszes vakolattal fedjük le. Ezen munkafolyamat hatására gyorsan a legkomolyabb szigetelési értékeket produkálunk. Ezen mód esetében festést igényel a helyiség.

MI AZ A TOKBA ÉPÍTÉS?

Tokba építés során az ablak a már meglévő ablak keretbe kerül beépítésre, nem bontjuk ki a régi ablakkeretet, csak az ablakszárnyakat, a bennmaradt tokot ilyenkor takaró léccel fedjük, hogy a purhab ne legyen látható. Főképp belvárosi lakásokban szokták igényelni az ügyfelek, annak érdekében, hogy a lakás a régi tok láthatóságával megtartsa a ház régies vonalait, stílusát. Ennek pozitív-negatív vonzatait a helyszíntől függően személyesen tudjuk pontosítani.

HOGYAN VÁLASSZUNK ABLAKOT?

Az ablakcsere nem rövid távú beruházás, így érdemes a számunkra legideálisabb mellett dönteni. Gyorsan változó világunkban évről évre újabb technológiákról beszélhetünk. A gyártók egyre szélesebb profilokat hoznak ki, mellyel a légkamrák növekedését idézik elő, ami párhuzamosan vonja magával az üvegek számát is az ablakban. Így tudnak egyre több gumitömítéssel ellátott záródási pontot összehozni. Mindez nagyon jól hangzik, de a kérdés, hogy van e szükségünk ennyire. Ezt csakis akkor tudjuk meg, ha szemügyre vesszük ingatlanunkat és annak környezetét. Szakembereink erre gyors segítséget tudnak adni a helyszíni szemle során.

MIK AZOK A LÉGKAMRÁK?

Az ablak keret profil belsejében található kis kamrák, melyeket a gyártók mérnökök segítségével alakítanak ki a legjobb szigetelés elérése érdekében. Ezek száma függ a profil szélességétől. Minél több a légkamra a szigetelés annál jobb, mert mint tudjuk a levegő szigetel. Ez a tényező csak olyan prémium minőségű profiloknál változhat, ahol a kamraszám kevesebb, de a kamrákba mégis hőszigetelő anyagot helyeznek a gyártás során.

MILYEN ÜVEGEZÉSEK LEHETNEK?

Általában 2 és 3 rétegű üvegről beszélünk. Ezek már a mai átlag és prémium felhasználói feltételeknek megfelelnek. Az üveg hőátbocsátási tényezőjét melegperemezéssel is tudjuk növelni a rétegezésen felül . A hőkibocsátási érték minél kisebb annál jobb. Esztétikai és biztosági szempontból termék kínálatunkban találhat különböző megoldásokat.

MILYEN VASALATOT VÁLASSZUNK?

Jelenlegi piacon sok vasalt rendszert számon tarthatunk, ezek az ablakokban nagy szerepet játszanak, mégis mivel egyszerű szerkezetről beszélünk, komoly különbségek nincsenek. Mi a világ vezető Roto,  illetve Maco típusú vasalataival felszerelt ablakokkal foglalkozunk.

LEHET-E SZÍNES AZ ABLAK?

Természetesen lehet. A műanyag ablakok alap színe fehér, de ezt rengeteg módon lehet alakítani. Felár ellenében 8 standard és 16 extra szín közül lehet választani, melyet kérhetünk csak kívülre, kívül-belülre, vagy csak belülre. Ha mindkét oldalt szeretnénk színt, akkor az még kívül és belül is eltérhet egymástól.

MIÉRT DRÁGÁBB AZ EGYIK A MÁSIKNÁL?

Az ár függvénye a kiválasztott profilnak, üvegezésnek, és a hozzá tartozó kiegészítőknek. Profilok között is találhatunk olyat, ami újrahasznosított műanyagból készül, több és kevesebb légkamrával rendelkezik, szigetelőanyagot tartalmaz-e a légkamra, 2 vagy 3 rétegű üveg és milyen hőátbocsátást produkál. Redőnyök esetében alumínium vagy műanyag redőny, a redőny külső-felső- vagy vakolható tokos, motoros vagy kézi mozgatású, szúnyoghálós vagy sima is lehet.Az összes tényező befolyásolja a termék árát.
Bejárati ajtóknál főképp a profil vastagság szokott eltérni, ez eredményezheti azt, hogy az ajtó elvetemedik, rosszul záródik, így rövid időn belül tönkre megy.
Olcsóbb termékeket azok tudnak forgalmazni akiknek a minőség nem fő célpont, de sajnos ezek a termékek több utógondozást szülnek, ami az egész munkálat eredményességét befolyásolja.